دانشجویان و کاربران گرامی، محتوای این فایل با کیفیت ترین و جامع ترین پی دی اف مرجع اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران ( سرطان ) می باشد که با فرمت pdf تهیه و تنظیم گردیده است. امیدواریم که سودمند بوده و مورد استفاده شما سروران گرامی واقع گردد. در صورت تمایل می توانید این فایل ارزشمند و مفید را از وب سایت سن فایل خریداری و دانلود نمایید.
این محصول از سوی انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران توصیه گردیده و جزو منابع رسمی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است.
جزوه اپیدمیولوژی بیماریهای شایع درایران منبع رسمی آزمون کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی اپیدمیولوژی و رشتههای مرتبط
با عناوین «مقدمهای بر اپیدمیولوژی سرطانها»، «سرطان پستان»، «سرطان دهانه رحم»، «سرطان مری»، «سرطان معده»، «سرطان کولون و رکتوم»، «تومورهای اولیه کبد»، «سرطان مثانه»، «سرطان پروستات»، «سرطان ریه»، «سرطان لنفاوی» و «سرطان دهان»
بیماری مزمن چیست؟
بیماری مزمن هر گونه آسیب و یا انحرافی از حالت عادی است که یک یا چندخصوصیت زیر را داشته باشد:
دائمی باشد ، ناتوانی بجا بگذارد ،درنتیجه تغییربیماریزای غیرقابل برگشت به وجود آمده باشد،نیاز به آموزش خاص برای ناتوانی داشته باشد ،احتمالًا به سرپرستی ٬تحت نظر قرار دادن و یا درمان طولانی محتاج باشد.
اپیدمیولوژی یا همه گیر شناسی
همهگیرشناسی یا اِپیدمیولوژی (به انگلیسی: epidemiology) مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمانها، مکانها، نژادها یا فرهنگهای خاص یا هر عاملی که به سلامت مربوط باشد، است.
این اصطلاح ابتدا به مفهوم «علم بررسی همهگیری بیماریهای عفونی» به کار برده شد ولی امروزه با پیشرفت تمام علوم و از جمله علم پزشکی و کنترل بسیاری از همهگیریها و تحولات اپیدمیولوژیک علل بیماریها (تغییر علل اصلی مرگ و میر ازبیماری واگیردار به بیماری مزمن) دامنه آن وسعت بیشتری پیدا کردهاست، به مفهوم «علم بررسی انتشار و علل بیماریها» تلقی میگردد.
از نظر لغوی کلمه Epi به معنی روی، کلمه Demos به معنی مردم و کلمه Logus به معنیبررسی و شناخت بوده که معنی لغوی این اصطلاح عبارت است از «شناخت آنچه بر مردم میگذرد» و اگرچه وضعیت بهداشت و پزشکی جامعه مدنظر باشد ولی با اقتصاد، جامعهشناسی، فرهنگ، مذهب و… ارتباط بسیار نزدیکی دارد؛ چرا که در پزشکی بالینی به مفهوم مطبداری آن بیشتر خود فرد و بیماری او مد نظر است اما در همهگیرشناسی، بیشتر توجه به گروه و جامعه است و همهگیرشناسی بالینی به هردو جنبه توجه دارد. فردی که در این زمینه تخصص و تبحر دارد را همهگیرشناس (Epidemiologist) مینامند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.