جزوه درس جامعه شناسی حقوق دکتر مریم جعفری مرتضی نژاد

جزوه درس جامعه شناسی حقوق دکتر مریم جعفری مرتضی نژاد
نوع فایل
pdf
حجم فایل
7mb
نویسنده
دسته بندی
80,000 تومان 6,900 تومان٪91 تخفیف

جزوه درس جامعه شناسی حقوق دکتر مریم جعفری مرتضی نژاد

دانشجویان ارجمند و کاربران گرامی محتوای این فایل شامل باکیفیت ترین و جامع ترین جزوه درس جامعه شناسی حقوق دکتر مریم جعفری مرتضی نژاد ویرایش جدید می باشد که با فرمت pdf تهیه و تدوین گردیده است. در صورت تمایل می توانید این فایل ارزشمند را از فروشگاه سایت خریداری و دانلود نمایید. پس از اتمام فرایند خرید لینک دانلود قابل مشاهده و دانلود میباشد و یک لینک دانلود هم به ایمیل شما ارسال خواهد شد که به مدت یک هفته در ایمیل شما فعال خواهد ماند. پس در هنگام خرید در نوشتن ایمیل خود دقت کامل را نمایید تا در دریافت فایل با مشکل مواجه نشوید. در زیر قسمتهایی از متن فایل را مشاهده میکنید.

جزوه درس جامعه شناسی حقوق دکتر مریم جعفری مرتضی نژاد

بخشی از متن جزوه:

جامعه شناسی حقوق مانند برخی از رشته های علمی در دوره های جدید علوم، رشتۀ نو ظهوری است که متوجه مسائل اجتماعی و کارکردهای اجتماعی حقوق است. از منظر جامعه شناسی حقوقی،حقوق یعنی نهادها، نظامها، نظریه ها، اقدامات قانونی و قضایی، تأثیر و انعکاس آنها بر جامعه. از این رو بیش از آنکه جامعه شناسی امری انتزاعی باشد، یک امر انضمامی است. به همین دلیل قابل تحقیق و بررسی است. بی جهت نیست که هانری لول بروی، که به مباحث جامعه شناسی حقوق توجه زیادی نموده، معتقد است که حقوق اجتماعی ترین امر حقوق است و بیش از زبان، مذهب و هنر، سرشته های گروه های اجتماعی را نشان میدهد. قواعد قضایی یک کشور آیینه تمایلات و آرزوها روابطی است که میان نیروهای اجتماعی وجود دارد. از این رو است که عرف، در تعیین منابع حقوق نقش اساسی دارد. زیرا عرف اگرچه خواستگاه اجتماعی دارد و چارجوب های رفتاری و هنجاری هر جامعه را مشخص و معین میکند، ولی امروزه عرف در جارجوب مباحث حقوقی یکی از منابع اصلی و اساسی در تدوین مقررات حقوق به شمار می آید.

تاریخچه جامعه شناسی حقوق

تاریخچه جامعه شناسی حقوق، اگر چه به ارسطو نسبت داده شده است و با اندیشه های گروسیدس، منتسکیو، فیخته و سن سیمون رشد یافته، ولی به معنای اخص کلمات، تاریخچه جامعه شناسی حقوق با امیل درکیم و مکتب او آغاز میشود. ولی در نظریه همبستگی اجتماعی برای حقوق اهمیتی خاص قائل است و بر آن اصل که نماد آشکار در همبستگی اجتماعی حقوق است و ممکن نیست در زندگی عمومی جامعه در نقطه ای توسعه یابد مگر اینکه در همان زمان و در همان رابطه،حقوق نیز توسعه یابد…

درکیم حقوق را به مثابه قواعدی برای ضمانت اجراهای سازمان یافته تعریف میکند و نتیجه میگیرد که در رابطه و طبقه بندی علمی، رشته های حقوق طبق نظریه قدیمی حقوقدانان مبنی بر تفاوت نهادن میان حقوق عمومی و حقوق خصوصی که صرفا نتیجۀ علمی دارد، میسر نیست. به عقیده عموم دو نوع حقوق وجود دارد:

۱. حقوقی که مربوط به همبستگی مکانیکی یا زاده شباهت هاست که حقوق جزا نام دارد.

۲. حقوقی که مربوط به همبستگی ارگانیکی یا زاده بی شباهت هاست؛ مانند، حقوق خانواده، کار،اداری، بازرگانی و مقررات مربوط به قراردادها و حقوق اساسی است.

مطالعه بیشتر

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.